Fotografier från förr

skrivet av Helena Bergqvist

Idag hittade jag fotografier som jag hade glömt. De är från en resa i sydöstra USA under våren 2011. Jag minns att jag kände mig begränsad av storleken på min systemkamera och istället föredrog att fotografera med min iPhone.

Nu, åtta år senare, såg jag potential i de bortglömda systemkamerabilderna och började redigera dem. Och under tiden kom minnena tillbaka.

Lösa hundar som strök längs husväggarna i Tuba City. Sandstormen som slog till nära Monument Valley. Vidsträckta landskap och raklånga vägar. Lila himmel över Grand Junction. Svagt kaffe på morgnarna. Vilda hästar utmed dammiga vägar. Enorma bergsformationer som tornar upp sig i horisonten. Jag äter M&M och tittar ut genom bilfönstret. Blå berg och tjocka moln. Jag finner min väg med hjälp av en stor papperskarta, omöjlig att vika ihop.

Skriv gärna en kommentar!

tjugo − fyra =